VIA CHRISTINA

In 1654 deed koningin Christina van Zweden afstand van de troon. Ze vertrok uit Zweden en emigreerde naar Rome. Onderweg bekeerde zij zich tot het katholieke geloof. Aan die reis, waar heel Europa het over had, is het boek Passage naar Rome (Frans Godfroy, 2022) gewijd. De route die Christina volgde is gereconstrueerd als Via Christina. Aan de hand van kaarten en gps-data kan men het spoor van Christina volgen.

Hoewel het een boek in het Nederlands is, wordt de route-informatie op de website in het Engels gepresenteerd ten behoeve van het internationale publiek. De informatie over het boek is in het Nederlands, maar voor het uitgebreide onderdeel ‘Research’ kan men daarnaast kiezen voor een Engelse versie. Het essay over het ruiterportret wordt eveneens in het Nederlands en in het Engels aangeboden.

In 1654, Queen Christina of Sweden abdicated. She left Sweden and emigrated to Rome. Along the way, she converted to the Catholic faith. The Dutch book Passage naar Rome (Frans Godfroy, 2022) is dedicated to that journey, which was talked about throughout Europe. The route followed by Christina has been reconstructed as Via Christina. On the basis of maps and GPS data, you may travel in Christina’s trail.

 

The route-information is presented in English. Part of the information about the book, especially the information about the research is presented in Dutch and English. Also the essay about the canvas can be read in both Dutch and English.

De route – The route

Het boek – The book

Het doek – The canvas

 

De Via Christina wordt gratis aangeboden door de Stichting Historische Routes.

Je kunt dit vrijwilligersproject steunen met een donatie.

Hier meer >

 

Onze begunstigers: