www.historischeroutes.nl/hugodegrootpad

Tips bij het downloaden

(Let op: de informatie in het boek over dit thema is achterhaald!)

Je kunt je smartphone of tablet inzetten voor navigatie. Daarop kun je de etappes downloaden met behulp van de gratis RouteYou app. Die kun je hier vinden.

 

Op de RouteYou app kun je de etappes van het Hugo de Groot Pad vinden door onder ‘Groep zoeken’ onder het menu-icon (linksboven) op de Filter-knop te drukken en te zoeken naar auteur ‘Historische Routes’. Je krijgt dan alle Nederlandstalige*) routes en etappes van Historische Routes. Door te scrollen vind je de etappes van het Hugo de Groot Pad waaruit je kunt kiezen. Heb je een etappe gekozen, klik dan op het wereldkaart-icoontje voor de interactieve kaart. Daarmee kun je navigeren.

Als je de offline-modus wilt gebruiken, klik dan op het download-icoontje en kies vervolgens op ‘Offline’. De etappe wordt nu op je smartphone of tablet geladen en je kunt navigeren zonder internetverbinding. (Niet alle routes op RouteYou kun je gratis downloaden, maar de routes van Historische Routes wel.)

 

Wil je een ander apparaat gebruiken voor de navigatie, ga dan op deze website naar de interactieve kaart van de gewenste etappe. Daar vind je de groene knop Download/afdrukken. Door daar op te drukken kom je bij de opties om de etappe op diverse navigatieapparaten te downloaden.

 

*) NB. Wil je ook de etappes van de Engelstalige route Via Christina zien, kies dan onder ‘Groep zoeken’ bij de taalkeuzeknop ‘Alle’. Dat is ook de aanbevolen keuze als je smartphone als voorkeurstaal een andere taal heeft dan Nederlands.