Via Fisarmonica di Stradella

Handige tips bij het navigeren

 

Verkennen. Je hebt het routevenster van de Via Fisarmonica di Stradella geopend. Op grotere schermen (computer, tablet) zie je aan de linkerkant de interactieve kaart, aan de rechterkant de routedetails. Op kleinere schermen zijn alleen de routedetails zichtbaar: door op het kaart-icoontje te klikken krijg je de kaart te zien (het i-icoon brengt je terug naar de routedetails).

Op de interactieve kaart kun je nu de route verkennen. De knoppen aan de rechterkant van de kaart bieden enkele basisopties, zoals kiezen tussen twee kaarttypen, volledig scherm, zoomen, zoeken naar een locatie. De navigatiefuncties in deze ‘verkenningsmodus’ zijn enigszins beperkt. Zo is de ‘mijn-locatie-knop’ uitgeschakeld.

 

Geavanceerde navigatie met smartphone of tablet. Eenmaal onderweg zul je wat uitgebreidere voorzieningen bij het navigeren op prijs stellen. Voor de meeste mensen is de eenvoudigste methode het gebruik van smartphone of tablet als navigatieapparaat. Daarvoor is de gratis RouteYou app het meest geschikt. Installeer deze app (vanaf Google Play of App Store) op je smartphone of je tablet waarmee je wilt gaan navigeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer de app op je telefoon of tablet is geïnstalleerd, zijn er twee mogelijkheden:

– Je bent de Via Fisarmonica di Stradella al aan het verkennen op deze smartphone of dit tablet. Klik dan op de knop ‘Downloaden/Afdrukken’ bovenaan de ‘routedetails’. Als het goed is, wordt de route nu door de RouteYou app geopend. Klik op ‘Start route’ om te navigeren.

– Je wilt de Via Fisarmonica di Stradella vanaf je computer naar je telefoon of tablet overzetten om te navigeren. Klik dan op de knop ‘Downloaden/Afdrukken’ bovenaan de ‘routedetails’. Klik onderaan het menu dat verschijnt op de knop ‘Delen’. Kies in het volgende menu voor ‘QR-code’. De QR-code van de Via Fisarmonica di Stradella komt te voorschijn. Met de camera van je smartphone of tablet kun je de route overzetten. De route wordt door de RouteYou app gedetecteerd en geopend. Klik op ‘Start route’ om te navigeren.

 

HOUD ER WEL REKENING MEE DAT NAVIGATIE OP SMARTPHONE OF TABLET VEEL STROOM VERBRUIKT! Grote kans dat je het eind van de rit niet haalt, als de batterij onderweg niet wordt opgeladen. Hieronder meer daarover.

 

Nuttige extra’s van de RouteYou app:

Offline navigeren. Wanneer je op je smartphone of tablet waarmee je navigeert bij een route op de knop ‘Downloaden/Afdrukken’ klikt, komt naast de knop ‘Start route’ de knop ‘Offline’ in beeld. Als je daarop druk wordt de route op je toestel gedownload. Zet je toestel offline (via ‘Instellingen/Vliegtuigmodus’). Je kunt nu offline navigeren door op de knop ‘Start route’ te drukken. Wil je later een opgeslagen route oproepen voor offline navigatie, open dan de RouteYou app en kies een etappe of route onder ‘Gedownloade routes’.

Taalkeuze. Je kunt kiezen uit zes talen: Engels, Nederlands, Duits, Italiaans, Spaans, Frans. Zorg dat je toestel online is. Open de RouteYou app en klik op ‘Profiel’. Ga naar ‘App instellingen’ en kies de gewenste taal. De route-aanwijzingen en de informatie over bezienswaardigheden worden nu in de gekozen taal weergegeven. (Let op: de taal van eerder opgeslagen etappes voor offline navigatie kun je hiermee niet wijzigen. Om de taal daarvan te wijzigen zul je die etappes opnieuw moeten downloaden in de gewenste taal.)

 

Meer info over het gebruik van je smartphone of tablet als navigatie-apparaat op de website van RouteYou.

Ook belangrijk: de informatie op RouteYou over het sparen van je batterij in smartphones en tablets. (De informatie gaat over het stroomverbruik bij navigeren met de mobiele website [PWA] van RouteYou, maar geldt evenzeer voor navigeren met de RouteYou app.)

 

Andere navigatie-apparatuur. RouteYou is te koppelen aan diverse meer specialistische navigatiesoftware en -apparatuur. Ga ook daarvoor naar de pagina van de gewenste etappe en klik op de knop Downloaden/Afdrukken bovenaan de ‘routedetails’. In het menu staan diverse apparaten en systemen vermeld. Wanneer je zo’n optie aanklikt, krijg je uitleg over de mogelijkheden.

 

Aan de slag met routes van Historische Routes op het RouteYou platform. Je kunt onze routes ook rechtstreeks op RouteYou gebruiken. Je vindt ze daar door ‘Historische Routes’ in te vullen in het zoekfilter ‘Auteur’.

De mobile website (PWA) van RouteYou voor smartphones en tablets kan handig zijn bij het zoeken en navigeren. Meer informatie: www.routeyou.com.