NIEUWS

 

Houd me op de hoogte

Ja, ik wil graag geïnformeerd worden via de nieuwsbrief van het Hugo de Groot Pad.

 

* verplicht veld
Welk getal is hoger: 6 of 8? (Vragen we om misbruik te voorkomen.)

Historische vluchtroute

Op 22 maart 1621 ontsnapte Hugo de Groot verstopt in een boekenkist uit Slot Loevestein, waar hij door zijn rivaal Maurits gevangen werd gehouden. Hij wist de grens tussen de Republiek en de Spaanse Nederlanden veilig over te komen. De volgende dag arriveerde hij in Antwerpen.
Het Hugo de Groot Pad is een wandel- en fietsroute op basis van een nauwgezette historische reconstructie van de complete vluchtroute.

De eerste etappe is gewijd aan Loevestein en de oversteek van de Merwede in de boekenkist naar Gorinchem. Wandelaars en fietsers gaan hier allebei te voet. De etappes 2 t/m 7, waarin we Hugo bij zijn vlucht van Gorinchem naar Antwerpen volgen, kun je naar keuze te voet of op de fiets afleggen.

De complete beschrijving van de gereconstrueerde vlucht met routekaarten en historische achtergronden is te vinden in het boek Hugo de Groot Pad – historische wandel- en fietsroute.

Hier op de website vind je interactieve kaarten van de etappes met bijbehorende GPS-gegegevens. Ook worden hier aanvullingen en noodzakelijke aanpassingen gepubliceerd. Als extra’s worden berichten aangeboden over actuele ontwikkelingen in het historisch onderzoek en reistips over locaties elders die een relatie hebben met Hugo de Groot.

 

Onze begunstigers:

 
DONEREN?
Het Hugo de Groot Pad is een vrijwilligersproject van de Stichting Historische Routes. Met een donatie help je mee.